3 Günde 5 Kilo Verdiren Şok Diyet Listesi


Şok diyet listeleri, kişinin fazla kilolarından bir önce kurtulmasını sağlayan diyet programlarıdır. Ancak bu şok diyet programları hızlı kilo verdirmesine rağmen pek de sağlıklı değillerdir. Bu nedenle 2-3 ayda bir en fazla 3-4 gün uygulanmalıdır.

Biz, çok zorunda kalınmadığı sürece şok diyet listelerini önermiyoruz. Bunun yerine uzun süreli ve daha sağlıklı diyet programlarını ve zayıflama yöntemlerini tavsiye ediyoruz.

Son yıllarda obezitenin artması ve engellenemiyor olması kilolu ve sağlıksız bir neslin yetişmesine sebep olmaktadır. Kan ve damar hastalıkları başta olmak üzere psikolojik rahatsızlıkların da sorumlusu çoğu zaman fazla kilolardır. İnsanlar fazla kilolarından kurtulmak için birçok zayıflama yöntemini deniyor. Bu nedenle şok diyetler oldukça cazip geliyor. Şok diyet listeleri hem Türkiye’de hem yurtdışında oldukça yaygın… Dilerseniz önce 3 günde 5 kilo verdiren şok diyet listesini yazalım, sonra da bu şok diyet listesinin avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedelim.


3 Günde 5 Kilo Verdiren Örnek Şok Diyet Listesi


Sabah Kahvaltısı

-          1 bardak şekersiz yeşil çay
-          1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir
-          Yağsız, tuzsuz bol salata
-          1 dilim kepekli veya tam buğday ekmek

Öğle Yemeği

-          1 tabak sebze yemeği
-          200 gram beyaz et
-          Yağsız, tuzsuz bol salata
-          1 tane elma veya portakal

Akşam Yemeği

-          1 kase az yağlı mercimek çorbası
-          1 tabak sebze yemeği
-          Yağsız, tuzsuz bol salata
-          1 tane elma veya portakal

Uyarılar: 3 günde 5 kilo verdiren bu şok diyet listesinin dışına çıkmayın. Gün içinde bol bol su için.


3 Günde 5 Kilo Verdiren Şok Diyet Listesinin Faydaları ve Zararları


Faydaları:

Yukarıda verdiğimiz örnek şok diyet programı 3 gün uygulanır ve hemen sonuç verir. 5 kiloya kadar zayıflamayı öngörür. Şok diyet listesini harfiyen uyguladığınız zaman 3 gün sonunda büyük ihtimalle amacınıza ulaşmış olursunuz. Kısa sürede kilo vererek psikolojik olarak da rahatlarsınız.

Zararları:

3 günde 5 kilo verdiren şok diyet programının zararları faydalarından daha fazladır. Öncelikle 15 yaş altı için uygun değildir. Kısa süreli de olsa vücutta vitamin ve mineral eksikliğine yol açar. Bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Ayrıca şok diyet listesiyle verilen kilolar büyük ihtimalle daha sonra geri alınır. Bu nedenle şok diyet yapmadan önce iyice düşünmelisiniz ve diyetinizi en uygun zamanda yapmalısınız.


Eğer şok diyetten korkuyorsanız ama yine de zayıflamak istiyorsanız sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
Paylaş

Unknown

Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. En sağlıklı diyetler, en doğru egzersizler, hesaplayıcılar ve işe yarar tavsiyelerle ZayıflamaRehberi'niz...

0 yorum:

Yorum Gönder