Akapunktur İle Zayıflama Hakkında Merak Edilenler


Akupunktur İle Zayıflama

Zayıflamak, yani kilo vermek kilo problemi olan herkesin en büyük hayalidir. Fakat ilk başta bu biraz zor gelebilir. Çünkü zayıflamak başlı başına bir sorunken, buna bir de verilen kiloları geri almamak için yapılması gerekenler eklenince zayıflamak isteyenlerin gözü korkabilir. Kimse bin bir zorlukla verdiği kiloları geri almak istemez değil mi? Öyleyse zayıflamaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken nokta verilen kiloları geri almamaktır. Bu nedenle akupunktur tedavisinde uzmanlar, hastayla birlikte bir diyet programı oluştururlar ve hastaya zayıfladıktan sonra da devam edecekleri bir beslenme alışkanlığı kazandırırlar. Tabii bunun için de doktorun kendi yaşantısına dikkat etmesi, hastaya bu konuda örnek olması gerekmektedir.

İnsanlar Neden Zayıflamak İster?

İnsanlar daha genç görünmek, kendilerini iyi hissetmek ve sağlıklı olmak için zayıflamak isterler. Daha rahat uyumak, sürekli terlememek, bedenlerine göre kıyafet bulabilmek de zayıflamak isteyen insanların en büyük hayalidir.

Akupunktur ile Nasıl Zayıflayabilirsiniz?

Akupunkturun amacı, bu zor görünen zayıflama sürecini kontrol altına almak, kolaylaştırmak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi sağlamaktır. Peki akupunktur tedavisi işe yarıyor mu? Kesinlikle evet.

Haftada Kaç Seans?

Akupunktur zayıflama tedavisi ilk başlarda haftada iki kere uygulanıyor. Daha sonra seanslar haftada bire indiriliyor. Kulaklarda bulunan bazı özel noktalar özel cihazlarla uyarılıyor ve küçük akupunktur iğneleri bu bölgeye uygulanıyor. Daha sonra her hafta bu akupunktur tedavisi yenileniyor.

Akupunktur ile Zayıflama Tedavisi Kişiye Neler Kazandırır?

-          Akupunktur tedavisiyle hastada iştah kontrolü sağlanır. Hasta, zararlı yiyeceklerden uzak durma ve hemen doyma yetisi kazanır.
-          Mide asidi kontrol altına alınır.
-          Hastanın kendini iyi hissetmesi sağlar. Halsizliğe ve bitkinliğe iyi gelir.
-          Metabolizma hızını olması gerektiği seviyeye çıkarır.
-          Akpunktur tedavisi, kilo vermek isteyen hastalara kolay bir zayıflama dönemi sunduğu gibi, yeni bir beslenme alışkanlığı kazandırır. Akupunktur koruma seansları ile de ideal kiloya adaptasyon sağlanır.

Akupunktur Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

·         Akupunktur tedavisi gerçekten kilo verdiriyor mu?

Kesinlikle akupunktur tedavisi hayat enerjinizi kaybetmeden sağlıklı bir şekilde zayıflamanızı sağlıyor.

·         Akupunktur ile zayıfladıktan sonra verilen kilolar geri alınıyormuş. Doğru mu?

Tabii ki hayır… Hasta akupunktur tedavisinden sonra diyetine devam ederse asla kilo almaz. Hangi yöntemle zayıflasanız zayıflayın eğer ideal kilonuza ulaştıktan sonra her şeyi boşlar da aşırı yemek yemeye başlarsanız eski kilonuza geri dönersiniz. Bu nedenle akupunktur ile kazandığınız beslenme ve spor alışkanlıklarını zayıfladıktan sonra devam ettirmelisiniz. Böylece verdiğiniz kiloları geri almazsınız.

·         Akupunktur ile ne kadar zayıflayabilirim?

Akupunktur zayıflama tedavisinde her ay kilonuzun %7’si kadar kilo verebilirsiniz. (Örn. 100 kilogramlık bir hasta ilk ay 7 kilo, ikinci ay 6,5 kilo, üçüncü ay 6 kilo verebilir.)

·         Kaç akupunktur seansı ile zayıflayabilirim?

Bu sorunun cevabı şu anki kilonuz ve hedef kilonuzla ilgili olarak değişebilir. Her ay kilonuzun %7’sini verdiğinizi düşünerek tahmini seans sayısını kendiniz hesaplayabilirsiniz.

·         Akupunkturun Sağlığa Zararı Var Mıdır?

Akupunkturda amaç, vücudun kendi iyileştirme mekanizmalarını kullanarak hastalıklarla başa çıkılmasını sağlamaktır. Yani vücudun kendi içinde yer alan farmakolojik maddeleri kullanıldığından, dışarıdan verilen ilaçlar gibi yan etki oluşturmaz. Bu da akupunkturu etkili ve güvenilir yapan en önemli husustur.

·         Akupunktur tedavisi canımı acıtır mı?

Tabii ki hayır... Akupunktur acısız bir tedavi yöntemidir. Eğer iğneden korkuyorsanız iğnesiz, lazerli akupunktur tedavisi görebilirsiniz.

·         Kilomu nasıl koruyabilirim?

Yukarıda da söylediğimiz gibi tedavi süresince kazandığınız alışkanlıklarını devam ederek kilonuzu koruyabilirsiniz. Veya ihtiyaç duyduğunuz durumlarda belirli aralıklarla akupunktur tedavisi yaptırabilirsiniz.

·         Diyetim nasıl olacak?

Size uygun diyet programını doktorunuz hazırlayacaktır. Bu program oldukça doyurucu ve kolay uygulanabilir olacaktır.

·         Nerelerde akupunktur yaptırmalıyım?

Gerekli hijyenin sağlandığı ve sağlık bakanlığı tarafından verilmiş akupunktur uygulama sertifikasına sahip muayenelerde akupunktur tedavisi yaptırabilirsiniz.



Paylaş

Unknown

Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. En sağlıklı diyetler, en doğru egzersizler, hesaplayıcılar ve işe yarar tavsiyelerle ZayıflamaRehberi'niz...

0 yorum:

Yorum Gönder