Protein Diyeti Nedir? En Sağlıklı Protein Diyeti Nasıl Yapılır?


Protein Diyeti Nedir?

Protein diyeti daha çok sporculara önerilen bir diyet türüdür. Haftalık 2-4 kilo vermeyi öngörür. 1 hafta uygulayıp 1 hafta bırakılması tavsiye edilir. Diyet süresince bol su tüketilmelidir.

Protein Diyetiyle Verilen Kilolar Geri Alınır Mı?

Protein diyetinde alınan protein miktarı yüksek olduğu için kas kaybı yaşanmaz. Vücutta yağlar yakılır. Kilo verilmesi bu şekilde sağlandığı için verilen kiloların tekrar alınması söz konusu değildir.

Protein Diyeti Nasıl Yapılır?

Protein diyetinde kahvaltıda yumurta ve yağsız peynir tüketilmelidir. Bunun dışında öğle ve akşam yemeklerinde 150 gram et, tavuk, balık gibi hayvansal besinlerden biri tercih edilmelidir. Şekersiz çay, kahve sınırsızdır. Bunun dışında kişi yağ ve tuz kullanmadan istediği kadar salata tüketebilir.

Protein diyetinde karbonhidrat alımlarından kaçınmak gerekir. Öğünler arası 4-5 saat olmalı, ara öğün olarak sadece meyve, salata ve yoğurt tercih edilmelidir. Meyve tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır. En geç saat 7’de akşam yemeği yenmiş olmalıdır.

Spor Yapmak Gerekir Mi?

Protein diyetini uygulamak için spor yapmaya gerek yoktur. Ancak sporun metabolizma hızını arttırdığı düşünüldüğünde protein diyetini sporla birlikte uygulamak kilo vermeyi kolaylaştırır.



Paylaş

Unknown

Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. En sağlıklı diyetler, en doğru egzersizler, hesaplayıcılar ve işe yarar tavsiyelerle ZayıflamaRehberi'niz...

0 yorum:

Yorum Gönder