Kekik Çayı İle Zayıflamanın Faydaları



Kekik Çayı ile Zayıflama

Eski zamanlarda birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kekik çayı, insan sağlığı için çok faydalıdır. Bu faydalarından biri de zayıflatıcı özelliğidir. Uzmanlar her gün 2 fincan kekik çayı içerek zayıflamanın mümkün olduğunu söylemektedir.

Kekik çayının kan yapıcı etkisi vardır. Bunun yanında vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır, kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlar. Ayrıca kandaki yağ oranını düşürerek zayıflamanıza yardımcı olur. Kolesterole iyi geldiği söylenmektedir.

Kekik Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kekik çayını hazırlamanın en sağlıklı yolu, doğal toplanmış kekikleri kaynatarak tüketmektir. 1 bardak çaya 1 çay kaşığı kekik koyarak neredeyse hiç kalorisi olmayan kekik çayını diyetlerinizde kullanabilirsiniz. Demlenmesi için sıcak su içinde 2 dakika bekletilmesi yeterli olacaktır. Dilerseniz kekikleri süzdükten sonra limon sıkarak da içebilirsiniz.

Kekik Çayıyla Zayıflamak Mümkün Mü?

Kekik çayları, mide sorunlarına iyi gelir ve sindirim sistemini düzenler. Bu nedenle dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı olur diyebiliriz.

Kekik Çayının Faydaları

Kekik çayının en önemli faydası sindirim sistemini düzenleyerek zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bunun dışında;

-   Nezle ve grip tedavisinde kullanılır.
-   Nefes açıcı etkisi vardır.
-   Tüm solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir.
-   Sindirimi kolaylaştırır.
-   Bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
-   Mide kramplarına ve spazmlara iyi gelmektedir.
-   Adet söktürücü özelliği vardır.


Not: Kısa süreliğine tansiyonu yükselttiği için gebelere ve tansiyon hastalarına kekik çayı önerilmemektedir.
Paylaş

Unknown

Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. En sağlıklı diyetler, en doğru egzersizler, hesaplayıcılar ve işe yarar tavsiyelerle ZayıflamaRehberi'niz...

0 yorum:

Yorum Gönder