Diyet Yapmadan Zayıflamak İçin 10 İpucu


Günlerce aç kalmadan, çizelgelerle / tablolarla kalori hesabı yapmadan zayıflamak veya kilo kontrolü sağlamak aslında oldukça basit… Günlük hayatınızda yapacağınız ufak tefek değişikliklerle sıkı sıkıya diyet yapmadan formunuzu koruyabilirsiniz.

Bir türlü sonu gelmeyen kilo problemine karşı her geçen gün farklı zayıflama yöntemleri tavsiye ediliyor. Bu yöntemlerden biri de diyet yapmadan, yavaş ama sağlıklı bir şekilde zayıflamanızı sağlayacak oldukça etkili bir yöntem.  Uzmanların da önerdiği bu yöntemle hayatınızı zindan etmeden kilo kontrolü sağlayabileceksiniz.  Dilerseniz ayrıntılara geçelim…

1-      Yemeklerinizi Yavaş Yiyin.

Yemek yerken süre tutun. Sağlıklı bir öğünün yenme süresi ortalama 20 dakikadır. Çünkü doyduğumuzu ancak 20 dakika sonra anlayabiliriz. Bu nedenle hızlı hızlı yemek yerine, küçük ve zevkle yenen öğünleri tercih etmelisiniz.  Böylece daha az yediğiniz halde kendinizi tok hissedecek, gereksiz kalori alımından kendi isteğinizle vazgeçeceksiniz.

2-      Erken Yatın

Eğer yatağa geç saatte gidiyorsanız hem gece kaçamakları için ortam hazırlıyorsunuz, hem de 00.00 – 03.00 saatleri arasında salgılanan ghrelin hormonunun zararlarına maruz kalıyorsunuz. Ghrelin hormonu salgılandığında kişiye açlık hissi veren bir hormondur. Bu nedenle bu saatlerde uyuyor olmazsanız açlık hissiniz artabilir, böylece gereksiz kalori alımınızı arttırabilirsiniz.

3-      Akşamları Daha Hafif Öğünler Yiyin

Yağlı, şekerli, yüksek kalorili öğünler yerine, bol su içerek lifli ve kalorisi düşük yiyecekleri tercih edin. Mevsimine göre yapılan sebze yemekleri ideal bir seçim olabilir. Böylece zayıflamanız kolaylaşır.

4-      Ana Öğünlerde Çorba İçin

Kahvaltı dışındaki diğer ana öğünlerinizde çorbaya da yer verin. Her öğününüzden önce çorbanızı içmeden ana yemeğe geçmeyin ve hazır çorbalardan uzak durun.

5-      Ara Sıra Kendinizi Sevindirin

Diyet yaparken, değişmeyen  “haftada bir kendini ödüllendir” maddesini uygulayın. Fakat bu ödüllendirmeyi yüksek kalorili bir yiyecekle değil;  alışverişle, sinemaya gitmekle veya bunlara benzer sizi mutlu edecek şeylerle yapın. Eğer kendinizi iyi hissederseniz amacınıza ulaşmanız da kolaylaşacaktır.

6-      Daha Masum İçecekleri Tercih Edin

Akşam yemeklerinden sonra içilen içeceklerde yüksek şeker içeren meşrubatlar veya şekerli çay, kahve gibi içecekler yerine şekersiz çay, kahve veya az şekerli limonata gibi içecekleri tercih edin. Böylece gereksiz kalori alımına engel olarak daha kolay zayıflayabileceksiniz.

7-      Küçük Bardaklar Kullanın

İçtiğiniz her içecekten en az 1 bardak hazırladığınızı düşünürsek küçük bardaklar kullanmanız zayıflamanız için avantaj olacaktır. Ayrıca uzun ince bardaklar yerine kısa geniş bardaklar kullanmanız tavsiye edilir.

8-      Nane Yiyin

Eğer canınız abur cubur veya atıştırmalık bir şeyler istiyorsa 1 çay kaşığı nane yiyin. Yiyeceğiniz bu nanenin atıştırma ihtiyacınızı azalttığını kendiniz bile fark edeceksiniz. Ayrıca zayıflama yolunda iyi bir alışkanlık edinmiş olacaksınız.

9-      Küçük Tabaklar Kullanın

Tabaktaki yemeği bitirme gibi bir yönelimimiz olduğu için daha küçük tabaklar kullanarak daha az yemek yiyebilirsiniz. Böylece çocukken “o tabak bitecek” diyen annelerinizi de memnun edebilirsiniz.

10-   Daha Fazla Kalori Yakın

Her gün 1-2 km yürümeyi kendinize alışkanlık haline getirin. En azından her gün yarım saat fazladan ev işi yaparak veya 10-15 dakika dans ederek günlük yaktığınız kalori miktarını arttırın. Hem zayıflamak hem de daha iyi hissetmek için bunu her gün uygulayın.


Paylaş

Unknown

Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. En sağlıklı diyetler, en doğru egzersizler, hesaplayıcılar ve işe yarar tavsiyelerle ZayıflamaRehberi'niz...

0 yorum:

Yorum Gönder