Akupunktur Tedavisinden Sonra Verilen Kilolar Geri Alınır Mı?


Akupunktur Tedavisiyle Verilen Kilolar Geri Alınır Mı?

Halk arasında akupunktur ile verilen kiloların geri alındığı konusunda bir rivayet vardır. Burada unutulan şey zayıflamanın ve formda kalmanın sadece sağlıklı ve dengeli beslenmeyle mümkün olduğudur. Bu durumda akupunktur tedavisi görmüş bir hasta, akupunktur bittikten sonra beslenmesine dikkat etmez de eskiden yaptığı hataları tekrar yaparsa, tabii ki hızlı bir şekilde kilo alacaktır. Bu nedenle hasta, akupunktur tedavisinden sonra verdiği kiloları geri almak istemiyorsa bu konuda bilinçlenmelidir.

Akupunktur tedavisinde hastalar, diyet yapmaya daha kolay adapte olurlar ve bu dönemde sağlıklı beslenme düzenine alışırlar. Nasıl doğru beslenmeleri gerektiğini öğrenirler. Bu nedenle verdikleri kiloları geri almamaları için eski alışkanlıklarına dönmemeleri gerektiğini bilirler.


Eğer bir hasta akupunktur tedavisi süresince sabreder, diyetini hakkıyla uygular, haftada 4-5 gün spor yapar ve diyete tam anlamıyla uyarlarsa rahatlıkla 10-15 kilo verebilir. Fakat akupunktur tedavisinden sonra “tamam artık istediğim kiloya ulaştım” diyerek sporu ve düzenli beslenmeyi bırakırsa, eski hayatına geri dönüp önüne geleni yemeye başlarsa, ne yazık ki akupunktur ile verdiği kiloları geri alır. Burada sorun akupunkturdan sonra kilo almak değil, akupunkturdan sonra eski alışkanlıklara geri dönmektir.
Paylaş

Unknown

Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. En sağlıklı diyetler, en doğru egzersizler, hesaplayıcılar ve işe yarar tavsiyelerle ZayıflamaRehberi'niz...

0 yorum:

Yorum Gönder