Akupunktur Tedavisinin 5 Zayıflatıcı Etkisi


Akupunktur tedavisi, zayıflamak isteyen hastalara uygulanan tıbbi bir tedavi yöntemidir. Bu yazımızda; akupunkturun zayıflamaya etkisi var mıdır, gerçekten zayıflatır mı, zayıflamayı nasıl sağlar, zayıflama üzerindeki faydaları nelerdir gibi sorulara cevap vermeyi düşünüyoruz.

Akupunkturun Zayıflamaya 5 Etkisi

1-      Metabolizmayı Hızlandırır

Akupunkturla zayıflama tedavisinde her hastaya uygulayabileceği, amaca yönelik diyet programları verilir. Bu diyet programları yaşa, cinsiyete ve hastalığın şiddetine bağlı olarak hazırlanır. Her hafta başka bir diyet programı uygulanır.
Bu diyet programlarında öncelik kalori hesabındadır. Bunun dışında metabolizmayı hızlandıran, günlük yağ yıkımını arttıran besinler tercih edilir.

2-      Stres ve Kaygıyı Azaltır

Akupunktur iğleriyle uyarma işlemi yapıldığında vücut sakinleştirici beta endorfin hormonunu salgılamaya başlar. Bu hormon hastayı sakinleştirerek uyku kalitesinin artmasını sağlar.

3-      Enerji Verir

Akupunkturun bir özelliği de hastaya enerji vermesidir. Halsizliğe ve bitkinliğe iyi gelir. Böylece hasta fazla kilonun yan etkisi olan halsizlikten kurtulmuş olur.

4-      Mide Yanmasını Engeller

Özellikle midesi kazınan, midesinde yanma veya ekşime hisseden kişilerin diyet yapması çok zordur. Fakat akupunktur tedavisinde mideyle alakalı sinir uçları uyarıldığı için mide asidinin üretimi azaltılır. Yani açlık durumlarında bile mide asidi yükselmez. Bu da kilolu insanların diyet yapmasını, dolayısıyla zayıflamasını kolaylaştırır.

5-      İştah Kontrolü Sağlar, Açlığı Azaltır

Akupunkturla zayıflama tedavisinin en önemli özelliği hastada iştah kontrolü sağlamasıdır. Kilolu insanlar, diğer insanlar gibi açlıklarını bastıramazlar. Bu da diyet yapmayı onlar için zorlaştırmaktadır.
Akupunktur tedavisi süresince beyinde noradrenalin ve adrenalin seviyesi düşer. Ayrıca çikolata yedikten sonra oluşan serotonin isimli mutluluk hormonunun seviyesini arttırır. Böylece iştah kontrol altına alınarak, gün boyu tokluk hissi sağlanır.

Akupunktur zayıflama tedavisinin bu etkileri zayıflamayı oldukça kolaylaştıran etkilerdir. Bu etkiler sayesinde kişi kolaylıkla ayda 4-5 kilo verebilir. İdeal kiloya ulaşıncaya kadar akupunktur zayıflama tedavisine devam edilir. İdeal kiloya ulaştıktan sonra da 6 ay boyunca ayda 1 kez manyetik tedavi uygulanır. Böylece kişinin beslenme programına sadık kalması ve bunu alışkanlık haline getirmesi sağlanır.



Paylaş

Unknown

Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. En sağlıklı diyetler, en doğru egzersizler, hesaplayıcılar ve işe yarar tavsiyelerle ZayıflamaRehberi'niz...

0 yorum:

Yorum Gönder